BIURO PRASOWE

Najnowsze informacje prasowe do bezpłatnego wykorzystania w mediach.

​​​​​​​

Kulinarny Jackass po polsku

„Chefs on Tour” to najnowszy projekt Marcina Czubaka, finalisty popularnego programu telewizyjnego „Top Chef”. Razem z Jackiem Zagórnym będą odkrywać ciekawe miejsca, poznawać niezwykłe osoby i smakować życie. Premiera prasowa pierwszego odcinka programu 25 października podczas kulinarnego eventu w katowickim „Multikinie”, natomiast na kanale You Tube będzie on dostępny od 26 października.

Programów poświęconych tematyce kulinarnej jest obecnie sporo w mediach, jaki przepis na sukces i wyróżnienie się na tle konkurencji ma duet Czubak – Zagórny? - Przede wszystkim będziemy mega naturalni. Chcemy pokazać nasz dzień wolny. Nie robimy żadnych dubli, przycinania... Zostawimy też różne wpadki. Po prostu sama prawda – mówi Marcin. 

Pierwszy odcinek został nakręcony na Mazurach. - Odwiedzamy producenta serów i jego ranczo. Jesteśmy też u mojego znajomego, rodowitego górala, który przeniósł się do lasu pod Warszawą i wykonuje przeróżne rzeczy z drewna. Poza tym jest fanem amerykańskiej kultury. Bardzo oryginalny gość – opowiada finalista „Top Chef”. 
W kolejnych odcinkach panowie zamierzają ruszyć w świat.

Marcin Czubak przez 7 lat uczył się zawodu i pracował w hotelach w Szkocji. Reprezentował również ten kraj podczas zawodów Escoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie. Ważnym przystankiem w kulinarnej karierze Marcina był Gabon - przez ponad dwa lata był prywatnym kucharzem prezydenta tego afrykańskiego państwa.  - To była fajna przygoda. Ktoś mnie polecił i z dnia na dzień zdecydowałem się polecieć w nieznane. Gotowałem nie tylko dla polityków, prezydentów różnych państw, ale także dla takich piłkarskich sław jak Messi, czy Eto'o. - wspomina Marcin.

Oficjalny fanpage: https://www.facebook.com/chefsontour2017